Het boekje De nieuwe dag in gouden glans verscheen in 1981 bij uitgeverij Het Drentse Boek in Zuidwolde. (Tegenwoordig gevestigd in het gemeentehuis van Beilen).

Regionaal bestond er veel belangstelling voor het boekje en de eerste druk van 1500 exemplaren was dan ook snel uitverkocht. De verkoop van de tweede druk (5000 exemplaren) kwam in een stroomversnelling terecht nadat de beide ‘hoofdrolspelers’ Feitze en Hendrik Bijmholt in een uitzending van het (indertijd zeer populaire) programma Showroom landelijk op de tv waren geweest.

Hoewel er in de loop der jaren  steeds vraag naar het boekje bleef bestaan kwam het nooit tot een derde druk.

Totdat Hermien Haar van Het Drentse Boek het werkje in 2014 opnieuw liet drukken. Na ruim dertig jaar is er nu dus een gekopieerde versie van het origineel in de boekhandel verkrijgbaar.

De foto’s van (de helaas op veel te jonge leeftijd  overleden) beroepsfotograaf Wim Becker uit Smilde komen dankzij de hedendaagse digitale druktechnieken nog beter tot hun recht dan in de originele versie al het geval was. Het boekje is in de boekhandel verkrijgbaar en kan ook online besteld worden bij Het Drentse Boek in Beilen.


De nieuwe dag in gouden glans De website-van-ab-drijver ebooks muziek-van-ab-drijver

Klik op het omslag als je een digitale versie van het boekje online wilt lezen.


startpagina-alle-weblogs.html publicaties-van-ab-drijver
De website-van-ab-drijver